مقایسه اینترنت ایران با کشورهای دنیا

از زمانی که پای اینترنت به ایران بازشده است، همیشه بحث‌هایی پیرامون سرعت‌پایین اینترنت و قیمت بالای آن بین کاربران وجود داشته است. اکثر کاربران اینترنت در ایران از کیفیت ارائه خدمات راضی نیستند.

از زمانی که پای اینترنت به ایران بازشده است، همیشه بحث‌هایی پیرامون سرعت‌پایین اینترنت و قیمت بالای آن بین کاربران وجود داشته است. اکثر کاربران اینترنت در ایران  از کیفیت ارائه خدمات راضی نیستند. در مقابل شرکت‌هایی که در حوزه اینترنت سرویس‌دهی می‌کنند، همیشه ادعای کیفیت بالا را داشته و از قیمت پایین و عدم سوددهی آن می‌نالند. به‌راستی حق با کدام طرف دعواست. برای اینکه این ابهامات را رفع کنیم و مشخص کنیم که واقعاً سرعت و قیمت اینترنت در ایران چه وضعیتی دارد، آن را با دیگر کشورهای جهان مقایسه کردیم.

سایت نت ایندکس، معروف‌ترین مرجع ارائه آمار از سرعت و قیمت اینترنت در جهان است. این سایت با استفاده از دریافت اطلاعات کاربرانی که از نرم‌افزار Ookla speed test بر روی کامپیوتر و یا موبایل خود استفاده می‌کنند، به جمع‌آوری اطلاعات می‌پردازد. اسپید تست سال گذشته بیش از ۳۵۰ میلیون کاربر داشته است و روزانه از سراسر جهان با استفاده از این اپلیکیشن ۵ میلیون نفر سرعت اینترنت خود را چک می‌کنند. ازاین‌رو نمی‌توان به اطلاعات ارائه‌شده از سوی نت ایندکس خدشه وارد کرد.

519374_4961

متوسط سرعت و قیمت اینترنت در جهان

بهتر است نگاهی گذرا به متوسط سرعت و قیمت اینترنت در جهان بی اندازیم. طبق آمار نت ایندکس سرعت دانلود «پهن باند» (اینترنتی که در خانه و محل‌کار با آن سروکار داریم) به‌طور متوسط ۲۳ مگابیت بر ثانیه است. سرعت آپلود پهن باند نیز به‌طور متوسط ۱۰.۷ مگابیت بر ثانیه است. بر اساس این آمار کاربران پهن باند به ازای دریافت هر مگابیت بر ثانیه ۵.۲۴ دلار پرداخت می‌کنند. همچنین متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در جهان ۱۲.۲ مگابیت بر ثانیه و متوسط سرعت آپلود اینترنت موبایل ۵ مگابیت بر ثانیه است.

519375_2401

متوسط سرعت و قیمت اینترنت در ایران

نت ایندکس سرعت متوسط دانلود کاربران خانگی اینترنت در ایران را ۵.۶ مگابیت بر ثانیه اعلام کرده است. طبق ادعای نت‌ایندکس این آمار بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱,۵۲۹,۴۵۷ (یک‌میلیون و پانصد و بیست‌ونه هزار و چهارصد و پنجاه هفت) آی پی یکتا است که از ۲۳ مارس ۲۰۱۵ تا ۲۱ آوریل ۲۰۱۵ با استفاده از اوکلا اسپید تست سرعت اینترنت خود را چک کرده‌اند. طبق همین آمار متوسط سرعت آپلود در ایران ۳.۵ مگابیت بر ثانیه است. بر اساس اطلاعاتی که کاربران اوکلا اسپید تست در اختیار نت ایندکس گذاشته‌اند، متوسط قیمت اینترنت در ایران ۵.۹۵ دلار به ازای هر مگابیت بر ثانیه است.

519376_7231

بر اساس همین آمار، متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۴ مگابیت بر ثانیه است. همچنین سرعت آپلود اینترنت موبایل در ایران ۱.۴ مگابیت بر ثانیه است. این آمار از اطلاعات ۸,۹۳۸,۰۶۸ (هشت میلیون نه‌صد و سی‌وهشت هزار و شصت‌وهشت) آی پی واحد از ۲۳ مارس ۲۰۱۵ تا ۲۱ آوریل ۲۰۱۵ دریافت شده است.

وضعیت ایران در رتبه‌بندی سرعت اینترنت پهن باند در جهان

در ادامه بررسی فارنت، قصد داریم به وضعیت رتبه ایران در رنکینگ جهانی اشاره‌کنیم. ایران در رتبه‌بندی سرعت دانلود پهن باند در جهان، در رتبه ۱۴۷ از میان ۲۰۰ کشور قرار دارد. همان‌طور که در شکل زیر می‌بینید ایران در این رتبه‌بندی پایین‌تر از عراق، بوتان، مراکش، جزایر ویرجینیا و بالاتر از ساحل‌عاج، نیجریه، کاستاریکا و لیبی قرارگرفته است.

519377_6901

در این رتبه‌بندی سنگاپور با متوسط سرعت دانلود ۱۱۹.۲۳ مگابیت بر ثانیه با اختلاف در رتبه اول قرارگرفته است. کشور بسیار کوچک «سن پیر او می کلون» (که کمتر از ۷ هزار نفر جمعیت دارد!) در رتبه دوم و هنگ‌کنگ، ژاپن، رومانی و کره جنوبی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

519378_9271

در انتهای جدول نیز گینه استوایی با متوسط سرعت اینترنت ۱.۰۹ مگابیت بر ثانیه آخرین رتبه را در میان دویست کشور دارد. پس‌ازاین کشور نیز به ترتیب گامبیا، کنگو، گینه، سوریه و کوبا قرار دارند.

519379_1481

در رتبه‌بندی سرعت آپلود نیز ایران در جایگاه ۱۲۸ در میان ۲۰۰ کشور قرار دارد. ظاهراً وضعیت آپلود در ایران بهتر از دانلود است. در این رتبه‌بندی ایران پایین‌تر از جزایر کیمن، هندوراس، سن مارتین و اکوادور و بالاتر از جزایر فارو، گینه‌نو، اندونزی و جزایر تورکس و کایکوس قرار دارد.

519380_8681

در رتبه‌بندی سرعت آپلود هم سنگاپور در صدر است. متوسط سرعت آپلود در سنگاپور ۹۸.۰۳ مگابیت بر ثانیه است. هنگ‌کنگ نیز با اندک اختلاف از سنگاپور دوم است و سپس با اختلاف ژاپن، کره جنوبی، ماکائو و لتونی در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

519381_5141

بد نیست به انتهای رنکینگ سرعت آپلود نیز نگاهی بی اندازیم. جمهوری دموکراتیک کنگو با سرعت آپلود ۰.۵۵ مگابیت بر ثانیه در آخرین جایگاه این رتبه‌بندی قرار دارد. پس از جمهوری کنگو به ترتیب ونزوئلا، جزایر ماریانای شمالی، سوریه، گینه و کنگو قرار دارند.

519382_3961

وضعیت ایران در رتبه‌بندی سرعت اینترنت موبایل در جهان

رتبه‌بندی دیگری که حائز اهمیت است، رنکینگ سرعت دانلود اینترنت موبایل است. در این رتبه‌بندی ایران در جایگاه ۹۸ از میان ۱۱۴ کشور جهان قرار دارد، یعنی تنها ۱۵ پله با رتبه آخر اختلاف دارد. مصر، بوسنی، اندونزی و فلسطین در این رده‌بندی از ایران بالاتر و پاکستان، هند، لائوس و تونس پایین‌تر از ایران قرار دارند.

519383_9121

رتبه نخست این رده‌بندی در اختیار نیوزلند، با سرعت دانلود اینترنت موبایل ۲۶.۵۵ مگابیت بر ثانیه است. چین، دانمارک، تایوان، امارات و فنلاند به ترتیب در جایگاه ۲ تا ۶ این رده‌بندی قرار دارند.

519384_1481

رتبه آخر این رده‌بندی نیز در اختیار اکراین، با سرعت دانلود اینترنت موبایل ۱.۴۶ مگابیت بر ثانیه است. البته ناآرامی‌های سیاسی اخیر اکراین را نباید در تأثیر بر این نتیجه نادیده گرفت. ویتنام، سودان، الجزایر، پاراگوئه و تانزانیا به ترتیب بالاتر از اکراین در انتهای جدول قرار دارند.

519385_1691

در رتبه‌بندی سرعت آپلود اینترنت موبایل در جهان نیز، ایران با دو پله صعود (!) نسبت به‌سرعت دانلود اینترنت موبایل در جایگاه ۹۶ از بین ۱۱۴ کشور جهان قرار دارد. در این رده‌بندی نیجریه، مراکش، پاکستان و ترکیه بالاتر از ایران و بوسنی، اندونزی، فلسطین و بنگلادش پایین‌تر از ایران قرار دارند.

519386_4341

جایگاه اول در این رده‌بندی در اختیار دانمارک با سرعت آپلود اینترنت موبایل ۱۱.۶۶ مگابیت بر ثانیه است. لوکزامبورگ، تایوان، امارات، کویت و نیوزلند در جایگاه‌های بعدی این رده‌بندی قرارگرفته‌اند.

519387_1411

در انتهای این رنکینگ، سودان با متوسط سرعت آپلود اینترنت موبایل ۰.۴۹ مگابیت بر ثانیه در جایگاه آخر قرار دارد. اکراین، ویتنام، نیکاراگوئه، میانمار و پاراگوئه به ترتیب بالاتر از سودان در انتهای این رنکینگ قرار دارند.

519388_2951

وضعیت ایران در رتبه‌بندی قیمت اینترنت پهن باند در جهان

به قول سعدی «از هرچه می‌رود سخن دوست خوش‌تر است». شاید ما کاربران ایرانی با سرعت اینترنت مشکل داشته باشیم، اما در حال حاضر هیچی به‌اندازه قیمت آن اصطلاحاً برای ما «زور نمی‌آید». در این قسمت رنکینگ قیمت اینترنت در جهان را مشاهده می‌کنید. این رتبه‌بندی بر اساس قیمت اینترنت به ازای «دلار بر مگابیت بر ثانیه» است که اطلاعات قیمت اینترنت ۶۲ کشور بر مبنای اطلاعاتی که کاربران در اختیار سایت گذاشته‌اند ثبت‌شده است. در این رنکینگ کشورها به ترتیب اینترنت ارزان‌تر رتبه‌بندی شده‌اند.

ایران در این رنکینگ در جایگاه ۴۶ قرار داشته و تنها ۱۶ پله با انتهای رنکینگ فاصله دارد. ایتالیا، عربستان، اسپانیا و نیوزلند بالاتر از ایران و مکزیک، فرانسه، آرژانتین و کلمبیا پایین‌تر از ایران قرار دارند.

519389_1931

در ابتدای این رنکینگ بلغارستان با قیمت اینترنت ۰.۴۳ دلار بر مگابیت بر ثانیه لقب ارزان‌ترین اینترنت در دنیا را به خود گرفته است. پس از بلغارستان روسیه، اکراین، رومانی، اسرائیل و مجارستان قرار دارند.

519390_9951

در انتهای رنکینگ آفریقای جنوبی به‌عنوان گران‌ترین اینترنت دنیا شناخته می‌شود. اینترنت در آفریقای جنوبی به ازای هر مگابیت بر ثانیه ۱۹.۰۶ دلار است. در این فهرست فیلیپین، اندونزی، مصر، مالزی و امارات به ترتیب بالاتر از آفریقای جنوبی قرارگرفته‌اند.

519391_5721

شاید ابتدا با مقایسه متوسط قیمت اینترنت در جهان که ۵.۲۴ دلار برآورد شده است و متوسط قیمت اینترنت در ایران که ۵.۹۵ دلار تخمین زده‌شده است، حق را به ارائه‌دهندگان سرویس اینترنت در ایران بدهیم و بگوییم که قیمت آن‌ها منصفانه است؛ اما مسئله این است که قیمت بسیار بالای اینترنت در چند کشور انتهایی لیست، بر روی بالا رفتن متوسط قیمت اینترنت در جهان تأثیر زیادی گذاشته است. با نگاهی به رنکینگ کلی قیمت در ۶۲ کشور جهان متوجه می‌شویم که در ۲۷ کشور ابتدایی این لیست قیمت اینترنت کمتر از ۳ دلار، یعنی حداقل نصف قیمت اینترنت در ایران است. چیز دیگری هم که باید درباره این لیست‌ها در نظر بگیریم، کیفیت بسیار پایین اینترنتی است که در اختیار کاربران ایرانی قرار دارد.

در حال این لیست‌ها صرفاً برای این ارائه شد تا مشخص کنیم که وضعیت اینترنت کشور ما در مقایسه با دیگر کشورهای جهان چگونه است. امیدوارم تا افرادی که در حوزه اینترنت در ایران مسئولیتی دارند کمی به این آمار فکر کنند. شاید این باعث اندکی دلسوزی به حال کاربران ایرانی شده و تغییری هرچند اندک در وضعیت اینترنت در ایران به وجود بیاید.

منبع : صابرفان

12 نظرات
  1. mohammadpcg می گوید

    جانم سعید 🙂 داداش من ایدی جدید ساختم usret رو بده اد کنم

    1. سعید اسلش می گوید

      از پایین سایت ادد کن دیگه

  2. Persian Gulf | DanTE می گوید

    دمت گرم سعید جان ! خیلی زحمت میکشی داداش
    انشاالله که تغییر کنه سرعت نت …

  3. rasool می گوید

    داداش دمت گرم ولی یکی باید اینا را به گوش مسولان بفرسته
    اینترنتی که ما داریم نه سرعت داره،نه پینگ داره،نه قیمت مناسب داره علاوه بر این ها یه پشتیبانی خیلی مزخرف داره که فقط یه چیز یاد دارن اونم اینکه :آقا خط شما نویز داره-بابا به مولا من 3 بار سیم کشی کردم هنوز میگفت نویز داره اخر رفتم مودم وایرلس گرفتم گذاشتم دم در حالا میگه ضریب اشتراک ها 1 به 8ه، یعنی من که نت 1 مگ گرفتم و 40 کیلو بایت سرعت دارم ،سرعتم از حد معمول بیشتر

  4. محمد می گوید

    واقعا ما برای چی باید همچین نت خوبی داشته باشیم دست مسئولین گل دردنکنه انقدر به فکر مملکت هستن واقعا شب تا صبح در سازمان تنظیم مقررات رادیویی انقدر زحمت می کشن تا به آفریقا به فضل خدا نزدیک تر بشیم بی خیال دنیا ما باید برعکس همه شنا کنیم همه رشد کردن ما باید بریم پایین هی هر سال.

  5. آریو می گوید

    درود بر شما .مخابرات یکی از پر در آمدیترین شرکت های خصوصیه چون که امتیاز داشتن یک PAP اختصاصی رو به هرکسی نمی ده و با این صورت تولید کننده هم تو این بخش کمه و حتی نمی تونه کابل های اتصال رو یکی کنه که هر کسی روی هر سرویسی خواست اینترنتش رو وصل کنه فعلا زیر ساخت خراب ایران مهم تر از قیمت بالای اونه و تا وقتی اجازه نداشته باشن که فعالیت کنن نت همینجوری میمونه .چیزی که من تو این 20 ساله فهمیدم اینه که تو کشورم هیچوقت نباید امید داشته باشم … .نت ایران مشکلیه که حل نخواهد شد حداقل تا دو نسل بعد .

  6. ™RaGe می گوید

    دمت گرم…یه مسئله دیگ هم هست تو کشور های دیگ واسه سرعت بالای 128 مدرکی چیزی هم میخوان؟! زنگ زدم پشتیبانی میگم میشه سرعت دانلود من پیاد پایین پینگم هم بیاد پایین ؟ میگه که : پینگ چیه ؟ 😐 یکی از دوستام اهل رومانی هست ازش پرسیدم سرعت دانلودت چقدره گفت کمه کمش 2000 کیلو بایت بر ثانیه دانلود و اگر سیستم خوب باشه و شرایط درست تا 1 گیگ هم میره 😐

  7. porya می گوید

    عجب :‍

  8. JUSTICE می گوید

    سلام و خسته نباشید خیلی ممنون مطلب واقعا عالیه . راستش من در همین اوضاع هم راضیم بنده توی بازی پینگ 78-100 رو دارم به لطف دستگاه 500 هزار تومانی که روی سقف خونمون وصل کردم که برای یک بازی لذت بخش بدون لگ و دلای کافیه امید وارم بهتر بشه ولی بد تر نشه … کاری که شرکت های اینترنتی در مورد قیمت نت ایران میکنن فرقی با خوردن حق مردم نداره . این قیمت ها کاملا زیر نظر شرکت دولتی ارتباطات زیر ساخت بود که الان به شرکت پیشگامان کویر یزد داده شده که این شرکت هر باند 155 مگا بیتی (stm1) رو از شرکت های خارجی 8.7 میلیون میخره آخرش با این دست اون دست توی تهران اینترنت 2.6 برابر و توی شهرستان ها 3.5 برابر به ما مردم میفروشه

    میبخشید زیاد شد

  9. aidin می گوید

    زنگ زدم برای پشتیبانیی میگم اقا گوگل رو خیلی دیر باز میکنه میگه پینگ بگیر میگگ پینگه گوگل 300 هستش میگه نرماله
    خدا میدونه پینگ دوتا تو اون لحظه چند بود

  10. mohsen می گوید

    تویه مخابزات که تا میتونن دارن پول مردم رو میخورن . خجالتم نمیکشن . اخه میدونی مشکل کجاس اینکه از مردم پول میگیرن حداقل زیر ساخت هایه اینترن رو درست نمیکنن که مردم با سرعت بالا بتونن لذتشونو ببرن . اخه چیه ما از سنگاپور کمه ؟؟؟؟ که اون رتبه اول رو داره تو سرعت
    اونوقت ما باید بشینیم حرص بخوریم اما اینو بگم اینا اگه بخوان به خدا قسم دو سوته سرعت نت ایران رو رو به رتبه اول میرسونن ولی نمیخوان چون میدونن پول زیاد گیروشون میاد و پول حروم براشون میچسبه اینکارو نمیکنن

  11. Amin می گوید

    چیزی که ما از مخابرات میخریم به اسم اینترنت مثل اینه که یکی یه لوله وصل کنه به دریایی که تموم نمیشه بعد به ازای هر یه قلوپ که آب از اون بخری باید 10000 تومان پول بدی خیلی ساده.
    تا وقتی هم کسی نخواد این وضعیت رو درست کنه همینه. و قطعا درست نمیشه چون اگه درست شه منفعت خیلی ها (یه تعداد گم به اندازه انگشتای دست) از بین میره

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.